Непокорните къдрави коси

Непокорните къдрави коси

Къдравите дами обикновено често са тема на разговор, особено между представителки на същия пол с права коса. Истина е, че всеки иска да има това, което си няма.

Въпреки, че в очите на другите, къдравите коси са изключително щастие, това невинаги е вярно.Често срещана представа е, че буклите са перфектни по всяко едно време на деня, не изискват усилия за поддръжка и на практика се явяват перфектният ген. Уви, дами, не е така. Къдравите коси изглеждат много красиви, но с тях върви значително по-сух косъм, невъзможност да се срешат, непокорство, трудно оформяне и хиляди стърчащи косъмчета.Един от най-големите проблеми на дамите с къдрави коси е как точно да изсушат правилно косата си.

Тук на помощ идваме ние, за да ви споделим точните стъпки, гарантиращи успех.

1. Без сресване - Нещото, което не искате да правите на къдрава коса е да я решете, освен ако целта ви не е да се сдобиете с още повече стърчащи косъмчета. Вместо това, преминете през всеки кичур с пръсти, като е препоръчително това да се прави след като сте нанесли балсам под душа.За предпочитане е да подсушите косата с кърпа преди да нанесете балсам/маската, за да може продуктът да проникне по-добре в косъма.

2. Подсушаване - След като измиете косата, подсушаването е задължително. Използвайте кърпа с микрофибър – тя ще попие водата много по-добре от хавлията и няма да разроши допълнително. Наведете се с главата надолу и вържете на малко кокче, като намачкате косата. Това ще придаде обем от корените и ще помогне за оформянето на къдриците.

3. Продукти - Добре е да използвате продукт, който защитава косата от високата температура и задържа влажността в самия косъм. Освен това, използвайте всяка една възможност да нанесете хидратиращи или дълбоко възстановяващи маски. Пяна за по-добра фиксация на къдриците и лак (за предпочитане с по-лека фиксация), за да задържите формата на прическата за възможно най-дълго време.

4. Сушене - Най-добре е да сушите с главата надолу за повече обем, като започнете от корените. След това преминете към останалата част от косата, но гледайте струята горещ въздух да преминава от краищата към основата и скалпа. Малък съвет от нас: Когато миете косата си вкъщи, наблегнете повече върху измиването на скалпа, отколкото на косата. Препоръчително е да масажирайте скалпа с дланите и пръстите си, за да успокоите кожата на главата и да засилите кръвообращението. Използването на подходящ балсам след измиване на косата вкъщи е препоръчително, особено за сухи коси, защото спомага за разресването и придава мекота на косата. Или - използвайте въстановяващи масла за подхраване на косъма, възвръщане на здравината и еластичността му.

Автор: Винес Рангелова

 
Вижте още полезна информация
 
Created by Vivelt Web Solutions