Зимни грижи за красива коса

Зимни грижи за красива коса

Горещите душове са изключително приятни, асобено в студените зимни дни, но имайте едно наум за вашата коса. Горещата вода води до дехидратация на косъма и до неговото изтощаване,  изсушаване на скалпа на главата и дори на цялата ни кожа.

Прекрасен зимен аксесоар, който можете да използвате за да разнообразите вашата визия през зимата са шапките. Освен естетическа стойност те ще предпазят косата и кожата на скалпа от студения вятър, сняг и ниските температури. Препоръчително е носенето на шапки от естествени дишащи материи.

Козметични терапии и козметика предназначени специално за зимния период е друг ключов фактор, който ще допринесе за здравето на вашата коса и нейния външен вид.

Маски за коса - добре е особено през зимния период, поради намаления прием на витамини и минерали да глезите вашата коса със специални маски, разбира се също така можете да правите домашни маски, който да прилагате 1-2 пъти месечно.

Използването на сешоар често води до увреждане на косата, същото се отнася и до машата и пресата, ако можете сведете до минимум тяхното използване.

Редовно посещавайте вашият фризьор, за да може да не позволявате на косата си да има цъфнали или изтощени краища. Това води до по-бързия растеж и по-здрав вид. А също така професионалната грижа и съвети ще позволят да се използва правилна козметика за вашия тип коса и текущото и състояние!

 
Вижте още полезна информация
 
Created by Vivelt Web Solutions