Сухи ръце и грижа за тях

Сухи ръце и грижа за тях

Със промяната на климата и застудянването на времето кожата на ръцете ни става по-груба и суха. Важно е да се погрижим навреме и да се подготвим за зимните месеци, като запазим красотата на кожата и ноктите на ръцете ни в най-добра форма. Ето няколко съвета, с които можете да постигнете този ефект:

Използвайте крем за ръце
Използвайте крем за ръце редовно, особено ако помещението, в което прекарвате по-голямата част от деня се отоплява от някакъв уред или през летните месеци се охлажда. При всеки от тези случаи въздуха в помещението се изсушава. Ако забележите, че кожата на ръцете ви е започнала да се изсушава, използването на крем е първото към което трябва да прибегнете.

Миене на ръцете
При миене на ръцете си не използвайте гореща вода, по скоро използвайте хладка вода, която да не травмира кожата на ръцете ви. Това се отнася също така и за цялата кожа на тялото ви по време на къпане, ако използвате гореща вода, рискувате да травмирате кожата си, което да доведе до различни кожни проблеми. Този съвет е изключително полезен особено за хора със светла кожа и светли коса и очи.

Миене на съдове
Дами, когато изпълнявате вашите домакински задължения се грижете за вашата красота. При миене на съдове използвайте ръкавици, защото в противен случай рискувате да развалите, както кожата, така и ноктите си.

Ръкавици
използвайте ръкавици не само, когато миете съдове, но и когато излизате навън, особено при по-ниски температури. Ръкавиците освен, че предпазват ръцете ни са и един много красив дамски аксесоар.

Приемане на течности
Със по студения и сух климат е добре да приемаме повече течности. Тъй като през лятото поради жегите организма ни подсказва постоянно да го хидратираме тогава не се налага допълнително да го имаме предвид, но когато температируте паднат, чисто физиологично организма ни не крещи да приемаме достатъчно течности, в комбинация със сухата външна среда това се отразява доста бързо върху нашите кожа, коса и нокти.

Професионални грижи
В салоните за красота можете да направите много разнообразни процедури, с които да помогнете на кожата на ръцете и ноктите ви да не страдат от липса на хидратация. Такива процедури са подхранвващи маски за нокти и ръце, парафинови терапии и козметични и други процедури.

Отделяйте повече време за вашето здраве и красота, за да се чувствате винаги в прекрасна форма, а ако имате нужда от съвет или помощ, салон за красота Вивелт е винаги на разположение!

 
Вижте още полезна информация
 
Created by Vivelt Web Solutions